Lábszármelegítők

Azoknak, akik hajlamosak a nagyobb kötött darabokat félbehagyni és akár hónapokra a kötős kosárban tárolni ("majd ha újra megjön a kedvem folytatom" címszóval) ajánlom a lábszármelegítőket. Nagyon praktikusak: az ülő gyereken felcsúszott nadrág alól kikandikáló lábszárakat melegíti, de otthon is kényelmes viselet nadrág vagy harisnya helyett (főleg a kislányoknál praktikus, amikor eljön a "csak szoknyába" korszak).

Amikor az ikrek néhány hónaposak voltak, böngésztem az interneten és találtan egy nagyon jó leírást Alana "Never Not Knitting" oldalán. A lábszármelegítők nagyon egyszerűek, könnyen variálhatók és nem utolsó sorban nagyon sokáig a "gyerkekkel együtt nőnek", hiszen, amit több, mint egy éve kötöttem még bőven jó, sőt alkalomadtán még az 5 és fél éves lánykám is vígan felhúzza. Ez itt a magam által készített ikres verzió:

A kötésminta magyarra fordított verziója itt érhető el.

Egy másik nagyon egyszerű, kifejezetten kezdőknek készült lábszármelegítő kötésminta a "Petit Elephant" oldalró. Allison Czarnecki hozzárjárult, hogy a mintát magyarra fordítsam, aki azon könnyebben kiigazodik, itt találja meg.

Nincsenek megjegyzések: